Lustrum

Op 10 oktober 2015 vierden we het 30-jarig bestaan van het voormalige Vrije Schoolkoor in Deventer, tegenwoordig Scola Dynamica.

Met ongeveer veertig leden en oud-leden was er een gezellig feestje in de zaal van het sfeervolle Etty Hillesum Centrum. Naast lekker eten en drinken kan het natuurlijk niet gebeuren dat er op zo'n avond niet gezongen wordt.

We begonnen de avond dan ook met een repetitie, zoals altijd door onze dirigent Karel ingeleid met een warming-up voor lichaam, stem, keel, en gezichtsspieren; gevolgd door het instuderen van een nieuwe canon - dat klinkt met zovelen wel anders dan op een normale repetitie. De akoustiek in het Etty Hillesum centrum bleek zeer goed te kloppen voor het huidige koor, dat daarna een kort optreden gaf.

Ondertussen, onder het genot van een hapje en drankje, spraken oude bekenden over belevenissen uit de afgelopen 30 jaar, en de tijd dat ze bij het koor zongen.
Sommigen lange tijd, sommigen korte tijd.

Bestuurslid Ben Hijink spande de kroon met een 30-jarig lidmaatschap en zorgde daarmee voor de apotheose van de avond: een improvisatie van alle aanwezigen en een mooi cadeau. Al met al een geslaagde viering van het 30-jarig bestaan van Scola!

Hieronder een kleine impressie van de avond.