Elske Bouma

Sinds december 2019 ben ik de dirigent van Scola Dynamica.

Zelf ben ik sinds een jaar woonachtig in Deventer. Op dit moment studeer ik op het conservatorium in Enschede, doe ik de opleiding docent muziek en is mijn hoofdinstrument zang.

Naast het lesgeven op de basisschool en het voortgezet onderwijs is het fijn om in de avond af en toe muziek te maken waarbij iedereen dezelfde kant op wil.

Als dirigent van 22 is het geweldig met een groep te werken waarbij de klank en muzikaliteit sterk aanwezig is, zodat er ruimte is voor improvisatie en experimenteren. Samen muziek maken is wat mij betreft één van de mooiste dingen die er zijn.

 

Als nieuwe dirigent is het altijd afwachten of het klikt met een koor. Gelukkig wilden we dezelfde dingen en zijn we nu al een tijdje bezig met het instuderen van nieuwe en oude stukken.

Mijn insteek ligt bij het zoeken naar de klank van het koor en het werken aan de stemtechniek. Dit probeer ik altijd op een begrijpelijke manier over te brengen in bijvoorbeeld inzingoefeningen, zodat het koor nieuwe handvatten heeft om toe te passen in de koorstukken.

Daarnaast probeer ik veel aandacht te besteden aan ritme, dynamiek, zuiver zingen en intentie.

 

Scola Dynamica is een geweldig groep om mee te werken. De klank is goed en de sfeer is ontspannen toch energiek. Er is daardoor altijd ruimte voor een experiment en improvisatie. Ook dit is wat mij betreft een belangrijk onderdeel binnen de koorzang. Het luisteren naar elkaar zodat je op elkaar raakt afgestemd, want dan pas kan je echt samen muziek maken.

 

Hoewel het koor nu al hard werkt en goed klinkt, zijn nieuwe leden meer dan welkom. Kom dus gerust eens langs!